Isolatie | Wapening | Beton

Betonvloer storten

Een duurzame, strakke vloer die 50 jaar meegaat. Steeds meer mensen kiezen voor een betonvloer. Benieuwd wat JB Projecten voor u kan doen?

Isolatie | Wapening | Beton

Een betonvloer storten?

Als je voor JB projecten kiest om een betonvloer te laten storten, kies je voor kwaliteit. Wij hebben een heuse passie voor betonvloeren, en deze passie willen we graag delen met anderen. Het plezier is ons werk resulteert in een strakke en stevige betonvloer.

Persoonlijk contact

Wij staan altijd voor u klaar, met snelle service & vol enthousiasme.

Flexibel

Wanneer de situatie tijdens een project veranderd, dan zijn wij altijd in staat om mee te bewegen.

Goede planning

Afspraak is afspraak - wij zorgen ervoor dat de diensten die u bij JB Projecten afneemt zorgeloos en op schema zullen verlopen.

Betonvloer storten bij JB projecten

Waarom een betonvloer storten?

Wanneer je een betonvloer gaat laten storten ziet dit er niet alleen ongelofelijk strak uit, maar brengt dit ook nog eens veel voordelen met zich mee in vergelijking met andere vloeren. Onderstaand zijn alle voordelen per aspect toegelicht:

Sterkte van de vloer

Door de sterkte van de vloer, is deze bestemd tegen zware belasting. Het laten storten van een betonvloer kan hierdoor de ideale keuze zijn voor een industrieel bedrijfspand, garage, magazijn, maar als vloer voor een huis is dit natuurlijk ook handig.

DUURZAME BETONVLOER STORTEN

Wanneer je een betonvloer laat storten voor je bedrijfspand, vergroot dit de positiviteit van je bedrijfsimago. Een strakke betonvloer geeft de ruimte een strakke uitstralen en een bijkomend voordeel is dat een betonvloer ontzettend duurzaam is. Een betonvloer heeft goede thermische eigenschappen. Dit houdt in dat de vloer omgevingswarmte opslaat en weer afgeeft als de desbetreffende ruimte afkoelt. Dit zorgt voor een positieve impact op energiebehoefte. Buiten dat gaat de vloer ook nog eens minimaal 50 jaar mee.

Makkelijk onderhoud

Wanneer je een betonvloer laat storten, kies je voor een vloer die weinig onderhoudt nodig heeft. Een betonvloer is een naadloze vloer. Dit zorgt ervoor dat je met slechts een simpele stofzuig en dweilbeurt de vloer weer spik en span krijgt.

Lange levensduur

Een betonvloer heeft een ontzettend lange levensduur. De vloer gaat met normaal onderhoud minimaal 50 jaar mee. Op de lange termijn is dit zeer kostenbesparend.

Kleurmogelijkheden

Je zou misschien denken dat wanneer je een betonvloer laat storten je maar een beperkt aantal kleurkeuzes hebt. Echter is dit niet het geval. Bij JB projecten zijn er talloze kleurgen verkrijgbaar. De meest voorkomende zijn grijstinten, maar ook beige en zandkleuren zijn vrij bekend. Buiten dit is het ook mogelijk de vloer een compleet unieke en speciale kleur te geven.

Weerstand

Als laatste willen we graag vermelden dat de vloer een goede weerstand heeft. Een betonvloer is brandwerend en vocht en waterdicht. Dit draagt bij aan de langere levensduur van de vloer.

betonvloer storten

Voorbereidingsproces voor het storten van een betonvloer

Voordat daadwerkelijk de betonvloer gestort kan worden, dienen er een aantal voorbereidingen plaats te vinden. Deze voorbereidingen zijn noodzakelijk omdat er anders mogelijk scheurtjes in je vloer komen, je vloer niet mooi egaal of niet uithard. Het voorbereidingsproces kan onderverdeelt worden in 3 stappen.

Stap 1: klaarmaken van de ondergrond

Wil je een betonvloer storten, dan is het allereerst essentieel dat de ondergrond van de betonvloer goed is. Hiervoor dien je indien je die hebt, eerst de oude vloer te verwijderen. Daarna is het cruciaal dat de ondervloer waar straks de betonvloer op komt egaal, droog en schoon is. Kwaliteit van de ondergrond staat voorop. Hierdoor is het ook ontzettend belangrijk dat er geen scheuren of gaten in zitten. Ook moet je er voor zorgen dat de vloer niet tijdens of na het storten vochtig of nat wordt.

Stap 2: isolatie en wapening

De volgende stap bij het storten van een betonvloer is de isolatie en de wapening. Dit zijn 2 ongelofelijk belangrijke onderdelen. De isolatie bevorderd thermische aspecten van de betonvloer. De isolatie zorgt voor een betere opvang van warmte in de vloer. Dit zorgt er vervolgens voor dat de vloer warmte dus beter opslaat maar ook weer afgeeft. Wapening is misschien nog wel het allerbelangrijkste punt voordat je een betonvoer gaat storten. Het is de basis van de vloer. Het zorgt ervoor dat de vloer minder risico loopt op eventuele scheurtjes. Buiten dit versterkt het de vloer ook nog eens. Naast deze 2 punten plaatsen we ook nog eens een foamband van 5 millimeter tegen de muren aan. Een betonvloer zet namelijk iets uit en krimpt weer iets in bij grote temperatuurverschillen. De foamband zorgt ervoor dat dit zonder een aantasting van de vloer kan gebeuren. Door dit allemaal toe te voegen, kunnen garanderen dat wij een betonvloer storten die geen scheurtjes zal krijgen!

Stap 3: het klaarmaken van het beton

De laatste voorbereiding die getroffen moet worden voordat we daadwerkelijk de betonvloer kunnen gaan storten, is natuurlijk het klaarmaken van het beton. Bij deze voorbereiding houden we rekening met de wensen die wij met jouw af hebben gesproken zoals bijvoorbeeld de kleur. Beton is een mengsel van cement, grind, zand en water. Wanneer je dit allemaal met de juiste afmetingen samenvoegt, ontstaat er een vloeibaar mengsel. Wanneer het lang stil ligt, hardt dit mengsel uit. Bij het klaarmaken van het beton voegen we al deze ingrediënten samen, en voegen we zo nodig het kleurpigment toe. Vervolgens houden we het beton in een draaiende betontrommel zodat het niet uithard. 

betonvloer

De afwerking na het storten van de betonvloer

Bij het afwerken van de betonvloer volgen we 2 stappen op, namelijk het vlinderen en de nodige afwerking van de vloer.

Stap 1: vlinderen

Is de betonvloer na het storten voldoende uitgehard? Dan kunnen we van start met het vlinderen. Het vlinderen wordt gedaan met een apparaat dat lijkt op een stofzuiger, alleen dan met een schurend effect. Het zorgt ervoor dat de oneffenheden verwijderd worden, en grove delen naar beneden worden gewreven. Het vlinderen van de betonvloer kan voor overlast veroorzaken door het harde geluid. Het is daarom goed om omwonenden vooraf te informeren, zodat zij niet onverwacht met geluidsoverlast zitten. Het kan voorkomen dat het vlinderen een aantal keer moet gebeuren. Dit is afhankelijk van het gewenste eindresultaat. Tussen deze sessies door is het belangrijk dat de vloer weer een beetje kan bijharden. Om deze reden wachten we een aantal dagen tussen sessies door als we die doen.

Stap 2: overige afwerking

Na het storten van de betonvloer en na het vlinderen, is de betonvloer nog niet voor 100% uitgehard. Het is nu tijd om dit volledig te laten uitharden. Het is slim om daarom een stucloper over de vloer te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je de vloer al wel helemaal veilig kunt gebruiken voor zware activiteiten als bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden. Zodra de vloer volledig is uitgehard, kan deze geïmpregneerd worden. Impregneren is het aanbrengen van een dun laagje over de vloer. Dit laagje verbeterd de glans van de vloer, maar dient ook ter bescherming van bijvoorbeeld vlekken of slijtage. Ook kunnen nu overige afwerkingen gedaan worden, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van plinten.

Waarom kiezen voor JB projecten?

Als je JB projecten kiest als partner om een betonvloer te laten storten, kies je voor kwaliteit. Wij hebben een heuse passie voor betonvloeren, en deze passie willen we graag delen me anderen. Het plezier is ons werk resulteert in een strakke en stevige betonvloer. In de afgelopen 15 jaar hebben wij veel ervaring opgedaan op het gebied van betonvloeren, maar ook op andere gebieden zoals isolatie, wapening, vlak onder de rei afgewerkte vloeren en vloeistofdichte vloeren. Persoonlijk contact staat bij ons centraal. Hierdoor kunnen wij garanderen dat we met een snelle service en enthousiasme voor je klaar staan. U krijgt altijd binnen 24 uur reactie op uw vragen! Buiten dit alles zijn we ook nog eens ontzettend flexibel. Als we een probleem of misverstand ondervinden zijn wij in staat mee te bewegen met de vernieuwde situatie, en een gepaste oplossing samen met de klant te vinden. Wij hechten waarde aan een goedlopende planning. Wanneer je JB Projecten jouw betonvloer laat storten, kun je ervan uitgaan dat afspraken nagekomen worden en dat we zorgeloos en netjes volgens schema het project doorlopen.

Aan de slag met
JB Projecten?