Isolatie | Wapening | Beton

Betonvloer storten op zand

Een duurzame, strakke vloer die 50 jaar meegaat. 

Isolatie | Wapening | Beton

ALLES OVER betonvloer storten op zand

Bent u aan het verbouwen, of laat u een nieuw bedrijfspand of woning bouwen? Dan is de kans vrij aanwezig dat u te maken krijgt met een nieuwe betonvloer. Wilt u nou zo snel mogelijk een mooie strakke vloer hebben liggen zonder teveel gedoe zoals bijvoorbeeld een ondervloer? Dan is het laten storten van een betonvloer op zand misschien wel de perfecte keuze. Het is belangrijk om te weten dat u niet direct beton kan storten op zand. Wilt u weten hoe dit wel kan? Lees snel verder en ontdek alles over een betonvloer op zand.

betonvloer storten op zand

JB PROJECTEN

WERKWIJZE

Bij JB Projecten staan wij altijd klaar om u te ontzorgen als het gaat om gevlinderde betonvloeren. Met 15 jaar ervaring & een strakke planning gaan wij dolgraag aan de slag met uw project. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een offerte aan!

Isolatie | Wapening | Beton

Waarom JB Projecten?

Persoonlijk contact

Wij staan altijd voor u klaar, met snelle service & vol enthousiasme.

Flexibel

Wanneer de situatie tijdens een project veranderd, dan zijn wij altijd in staat om mee te bewegen.

Goede planning

Afspraak is afspraak - wij zorgen ervoor dat de diensten die u bij JB Projecten afneemt zorgeloos en op schema zullen verlopen.

Betonvloer storten bij JB projecten

Waarom een betonvloer storten op zand?

Waneer u aan het verbouwen bent of een woning/bedrijfspand aan het bouwen bent, is de kans aanwezig dat u op dit moment alleen nog maar een laag zand als vloer hebt liggen. U wilt natuurlijk dat hier zo snel mogelijk een mooie, strakke en stevige vloer op komt te liggen. Bij JB projecten begrijpen we die behoefte en daar hebben we een oplossing voor. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het storten van een betonvloer op zand. Geen gezeur met een dure ondergrond (wat overigens ook nog veel tijd kost om aan te leggen), maar direct een mooie betonvloer, JB projecten regelt het.

Het lijkt lastig om een betonvloer te storten op zand, maar het is zeker niet onmogelijk. Een betonvloer laten storten op zand kan wel een hele goede keuze zijn voor jouw bedrijfspand of woning. Het brengt namelijk ontzettend veel voordelen met zich mee. Zo is een betonvloer een van de sterkste vloeren die op dit moment te verkrijgen is. Het is een duurzame vloer, makkelijk te onderhouden, biedt veel weerstand en heeft een ontzettend lange levensduur. Bovendien kunnen er veel kleurmogelijkheden op toegepast worden. Kortom, genoeg redenen om een betonvloer op zand te laten storten.

Hoe gaat het storten van een betonvloer op zand in zijn werk?

Wanneer wij een betonvloer gaan storten op zand doen wij dit in verschillende stappen. Er zijn namelijk een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Wij volgen in totaal 8 stappen op voordat jouw betonvloer compleet af is. We zullen al deze stappen grondig met u doornemen zodat u precies weet hoe wij een betonvloer zullen aanbrengen op zand.

Stap 1: egaliseren van het zand

Zand zorgt ervoor dat er vocht uit de betonmortel wordt onttrekt. Dit zorgt ervoor dat de betonvloer vervolgens niet goed zal uitharden. Het gevolg hiervan is dat het beton makkelijker scheurt. Het is daarom niet mogelijk en verstandig om beton direct tegen het zand aan te storten. Daarom beginnen we met het egaliseren en verdichten van het zand. Hier gebruiken wij een trilplaat voor.

STAP 2: betonzand storten

Nadat we het ‘normale’ zand geëgaliseerd hebben, is het tijd om er een laagje betonzand over het normale zand heen te storten. Dit doen we om er een vlakke ondergrond van te maken.

STAP 3: folielaag

Bovenop het betonzand word vervolgens een folielaag aangebracht. Deze folielaag dient ter bescherming en zorgt ervoor dat het zand geen vocht uit de betonlaag onttrekt.

STAP 4: wapening en isolatie

Wanneer de folielaag aangebracht is, is het tijd om de wapening, isolatie en eventueel de vloerverwarming aan te brengen. Wit u precies weten wat wapening en isolatie inhouden en waarvoor dit noodzakelijk is? Bekijk dan onze pagina isolatie-wapening.

STAP 5: betonvloer storten op zand

Op dit moment is het tijd om de betonvloer op zand te storten. Hiervoor komen wij met een betonwagen naar locatie. Wanneer vervolgens alles is klaargezet storten we het beton via een betonpomp, die aangesloten zit op de voorraad in de wagen, het beton geleidelijk over de vloer.

STAP 6: uitharden

Na het storten van de betonvloer op zand, moet het beton uitharden. Afhankelijk van de dikte van de betonlaag en de weersomstandigheden, kan dit een aantal dagen tot weken duren. Het is belangrijk om tijdens dit proces de vloer op geen enkele manier te betreden.

STAP 7: vlinderen

Als de betonvloer genoeg uitgehard is, kunnen we beginnen met het vlinderen van de betonvloer. Bij het vlinderen gebruiken we een vlindermachine. Dit is een machine die wat weg heeft van een stofzuiger, alleen dan met een schurend effect. Het vlinderen zorgt ervoor dat de vloer geen oneffenheden meer bevat en dat de grove delen naar onder worden gewreven. Wanneer je gaat vlinderen is de vloer nog niet volledig uitgehard. Het kan zijn dat er meerdere vlindersessies nodig zijn, afhankelijk van het gewenste eindresultaat. Tussen de sessie door moet de vloer voldoende rust krijgen om telkens een beetje bij te harden.

STAP 8: afwerking

Het is nu van belang om de vloer volledig te laten uitharden. Tijdens dit proces is het al wel mogelijk om de vloer te gebruiken, mits u hier een stucloper over plaatst. Wanneer het compleet uitgehard is, is het tijd om de vloer te impregneren. Het impregneren van de vloer is simpelweg het aanbrengen van een dun laagje over de vloer. Dit laagje zorgt ervoor dat de vloer beter beschermd is tegen vlekken en slijtage. Daarnaast bevorderd het ook de glans van de vloer. Verdere afwerkingen als het plaatsen van plinten kunnen nu ook worden gedaan.

Waarom kiezen voor JB projecten?

JB projecten is een bedrijf dat echt staat voor het leveren van topkwaliteit. Met echte passie voor betonvloeren zijn wij het bedrijf gestart. Om deze reden kunnen wij zeggen dat we echt met plezier werken, en dat is duidelijk terug te zien in onze betonvloeren. In de 15 jaar dat JB projecten actief is in deze markt, hebben wij veel ervaring opgedaan en onszelf sterk ontwikkeld. Buiten dat wij specialist zijn in het storten van een betonvloer op zand, zijn wij ook echte specialisten op het gebied van isolatie, wapening, vloeistofdichte vloeren en vlak onder de rei afgewerkte betonvloeren. Samengevat alles wat nodig is om een perfecte betonvloer op zand te storten.

Klantenservice heeft bij ons hoge prioriteit. Om deze reden garanderen wij reactie binnen 24 uur op al uw vragen. Wij zijn ook nog eens ontzettend flexibel. Wanneer er een misverstand is of een probleem ontstaat, zijn wij in staat hier oplossingsgericht naar te kijken en er vervolgens te handelen naar de veranderde situatie. Hierdoor kunnen wij garanderen dat wij een perfecte betonvloer kunnen storten op zand, die aan al jouw wensen voldoet. Ook vinden wij het ontzettend belangrijk dat we netjes op schema lopen bij onze projecten. Hierdoor komen wij afspraken altijd netjes na en handelen we het project netjes en volgens schema af.

Altijd binnen 24 uur een reactie!

VRIJBLIJVEND een
OFFERTE AANVRAGEN?